HTML

A jog hálójában

Olyan apákról, és (ha találok), anyákról szól ezen blogom, mely rávilágít azokra a csapdákra, melyeket egyik szülő állít fel a másiknak. A jog betűi ugyanakkor kitérnek azokra a szabályokra, melyeket kötelező betartani annak a ki megkívánja őrizni gyermek-felügyeleti jogát. Sok esetben csak egyedül (akkor még) szeretné gyermekét nevelni a szülő, de a tartásdíj bizony kell neki. nem azért mert anélkül komoly bajban lennének, megélhetési szinten, hanem mert a jog megteremtette ennek a lehetőségét. Ugyanakkor ha fény-derül az úgymond hamis machinációra, a vesztes fél nemcsak a bírósági költséget köteles fizetni, de megkel váljon gyermekétől, és hamis vád okán egy másik bíróság újabb tárgyalást kezdeményez, melynek akár börtönbüntetés is lehet a vége, vagy a gyermekkel szemben örökre végérvényesen elveszti a láthatási jogot. Ilyen esetben, még akkor is, ha nem kap letöltendő büntetést, a nyertes szülő anyagi és erkölcsi kártérítést igényelhet, melynek érvény-szerzése már polgári peres úton történik

Friss topikok

  • tsz2009: Dr. Kende Péter a "Védetlen Igazság" könyv szerzője barátját Dr. Gál Péter ügyvédet ajánlotta. Dr.... (2013.11.14. 13:57) Ügyvédi meglátás

Archívum

Ügyvédi meglátás

2012.06.02. 11:13 artatlanapak

g_p_1338626946.jpg_330x221

 

   Van most egy új téma Magyarországon, ha egy anyuka igényt tart a gyermektartásra, anélkül, hogy kapcsolatot kellene akár neki, akár a gyermeknek tartani vele, pedofília gyanúja miatt feljelenti. Ha az abúzus vád igaztalan (ez is elő tud fordulni), bár sokan, köztük szakemberek) nem hiszik el. Az előfordulások oka: a válófélben lévő szülők közötti érzelmi konfliktusok a motorjai, és az alapjai a másikon való ütésnek, ütés-módozatoknak. Persze ennek következménye, hogy a gyermek semmissé válik, mintha nem is létezne, pedig az ő további sorsáról kellene ebben  a „harcban” megfelelően dönteni.
  A képen szereplő DR. Gál Péter ügyvéd, jelenleg három ilyen üggyel foglalkozik, melyekben egyértelműen hamisak az abúzus vádak. Többek között a nem is oly rég látott PestyFeketeDoboz adásában szereplő F. Tomi ügye, aki a műsorban háttal ált a kamerának, egyébként szívesen vállalja szemből is a közönséget.
   Talán annyit még a blog legelején szeretnék leszögezni, ha a gyermek abúzusra utalóan beszél valamely szülejével, vagy gyermekfelügyelettel megbízott személlyel kapcsolatban, azt majdnem mindiga másik fél kérésére, utalására teszi. A bíróság minden esetben szakértőt vagy szakértőket rendel ki, az ügy kivizsgálására. Sajnos egyre inkább jellemző, hogy a szakértőket pénzért, meg lehet venni, és olyan véleményt adnak, melyek a vádló részére megfelel. A továbbiakban, erről, és ennek módozatairól is fognak olvasni, nem beszélve arról, hogy szeretném az írásos bizonyítékaim alapján, ha ezektől a szakértőktől megvonnák a jogot a további praktizálásra, illetve megfelelően büntetnék (börtön) őket. (Vajó Sándor)

 

 

1 komment

Címkék: ügyvéd szakértő hamis vád abúzus

A bejegyzés trackback címe:

https://artatlanapak.blog.hu/api/trackback/id/tr724560789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tsz2009 2013.11.14. 13:57:23

Dr. Kende Péter a "Védetlen Igazság" könyv szerzője barátját Dr. Gál Péter ügyvédet ajánlotta. Dr. Gál Péter ügyvéd számlázott, az ügy határideje már előtte az ő mulasztása miatt lejárt, gyanútlanul fizettem. A Budapesti Ügyvédi Kamara fegyelmi határozata szerint szándékos fegyelmi vétséget követett el (Fegyelmi eljárás Ügyszám 2009.F.254 (2009.V.245)). A kamara az okozott kár megtérítésében (880.000,- Ft + kamatok) segítséget nem adott. Az Ügyvédi Kamara "ejnye-ejnye" figyelmeztetése: 2.900,- Ft "büntetés" Dr. Gál Péternek.
Dr. Kende Pétert felkérem, hogy járjon közbe peren kívül a barátjánál jóvátételért. Dr. Kende Péter meglepő nyilatkozata: "Gál Péter ügyvéd úr a barátom, következésképpen pozitíve elfogult vagyok vele". Dr. Kende Péter ráadásul ügyvédként vállalta barátja védelmét az okozott kár miatt általam indított a perben. A pert húzták amíg csak ment, végül másodfokon is elveszítették. A pénzemre hiába várok öt évvel a károkozás óta. A végrehajtás régóta folyamatban van. Ki tudja mikor térítik meg a káromat a csalók a jó barátok Dr. Gál Péter és Dr. Kende Péter.
süti beállítások módosítása